Villalarımızı gezin

VİLLA ZEN
9.049₺ / gece
BODRUM
Oy verilmemiş 0 İnceleme
8 4 4
Şu an 1 kişi inceliyor.
VİLLA YALI
9.725₺ / gece
BODRUM
Oy verilmemiş 0 İnceleme
10 5 5
Şu an 4 kişi inceliyor.
VİLLA MELİS
6.550₺ / gece
BODRUM
Oy verilmemiş 0 İnceleme
4 2 2
Şu an 3 kişi inceliyor.
VİLLA MEYRA
4.700₺ / gece
BODRUM
2.7/5 Ortalama 3 İncelemeler
7 3 3
Şu an 4 kişi inceliyor.
VİLLA MİLAS
9.750₺ / gece
BODRUM
2.5/5 Ortalama 2 İncelemeler
7 3 3
Şu an 3 kişi inceliyor.
VİLLA ATASOY
6.800₺ / gece
BODRUM
4.0/5 İyi 2 İncelemeler
6 3 3
Şu an 2 kişi inceliyor.
VİLLA MAVİŞ
6.800₺ / gece
BODRUM
4.8/5 Çok iyi 4 İncelemeler
7 4 3
Şu an 5 kişi inceliyor.

Daha fazla göster

BODRUM

     Mitolojik adı Halikarnassos olarak bilinen Bodrum'un M.ö. XI. Yüzyılda Karyalılar tarafından kurulduğu sanılıyor. Heredot, Halikarnassos'un M.ö. VII. Yüzyılda Dorlar'ın kurduğu 6 kenti içeren Heksapolis birliği içinde olduğunu söyler. Apollon onuruna düzenlenen bir yarışmayı kazan bir Halikarnassoslunun kazandığı ödülü tapınağa bırakmayı kabul etmemei üzerine Halikarnassos birlikten çıkarılmıştır.
M.ö. 550'de Lidya kralı Kraissos'un kente egemen olduğu biliniyor. M.ö. 546'da Lidya devleti tarihten silinince, Karyalılar Pers egemenliğine girdiler. Mausolos (M.ö. 377-351) zamanında Mylasa (bu günkü Milas) olan başkent Halikarnassos'a taşındı. Kentte Karya satrabı Mausolos'un sarayı, ve dünyanın yedi harikasında biri olan Maussoloion bulunmaktaydı.

     Maussoloion Mausolos döneminde bitirilememiş, kızkardeşi ve karısı olan Artemis tarafından yapımına devam edilmiş ancak yine tamamlanamamış ve mimarları tarafından daha sonra kendi imkanları ile bitirilebilmiş bir yapıttır. Mousolos'a mezar olarak yapılan yapı ve Mausolos'un sarayı ne yazık ki günümüze kadar gelemedi. Büyük bir depremle yerle bir olan eserin taşları, daha sonra Aziz John Şovalyeleri tarafından Bodrum Kalesi'nin yapımında kullanıldı.

     Makedonların istilasına uğrayan bölgede diğer Karya kentlerinin gösteremediği direnişi başaran Mausolos kenti ayakta tutmayı başardı. M.ö. 192'de Roma'nın uydusu haline gelen kent, M.ö. 189'da Rodos denizcilerinin, M.ö. 88'de kısa bir süre Pantos kralı Mithridates'in eğemenliğine girdi. Roma dönemine gelindiğinde Halikarnassos'un Asia eyaleti içinde yer aldığı biliniyor.

     Kent XII yüzyılın ikinci yarısında Anadolu Menteşe Beyliğinin eline geçti. XIV. Yüzyılda Rodos'un Aziz Sean John Sovalyeleri tarafında yönetildi. Kent 1452'de Türk Sultanı Kanuni Sultan Süleyman tarafından Osmanlı Topraklarına katıldı. O tarihten sonra Osmanlı Donanmasına gemi tersanelerinin yanı sıra doğal bir liman olması özelliğiyle Osmanlı topraklarında önemli bir yeri olan Bodrum, Cumhuriyetten sonra uzun süre bir sürgün yeri ve önemsiz küçük bir kasaba olarak kaldı. 1970'li yıllardan sonra gelişme göstermeye başlayan Bodrum turizmde öncelikli bölgeler arasına girdikten sonra yıldızı parladı. Sakin bir kasaba arayan, doğayla başbaşa olmayı özleyen bir çok sanatçının akınına da uğrayan Bodrum bu gün Türkiye'nin en önemli turizm ve eğlence merkezlerinden biridir.
Bodrum'un bugün Karya'nın parlak devirlerindeki üne sahip olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

BODRUM